20/3/13

DIY χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση!



Αυτά τα πολύ χαριτωμένα λουλούδια είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι φτιαγμένα από χαρτοπετσέτες!! Είναι μια πάρα πολύ απλή και γρήγορη κατασκευή χωρίς ράψιμο!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε σύμφωνα με το Bird's Party Blog είναι 

  • χαρτοπετσέτες στα χρώματα που θέλετε (μην ξεχνάτε ότι ανάλογα με το μέγεθος της χαρτοπετσέτας σας θα σχηματιστεί και το τελικό λουλούδι)
  • σελοτεϊπ ή διάφανη ταινία
  • μια ξύλινη ράβδο
  • πράσινο κρεπ χαρτί για να καλύψουμε το ξύλο
  • κόλλα
  • συνθετικό βαμβάκι για το γέμισμα

Οδηγίες
  1. Πάρτε την χαρτοπετσέτα και γεμίστε την με το συνθετικό βαμβάκι δίνοντας της το σχήμα της μπάλας
  2. χρησιμοποιώντας την ταινία ή το σελοτειπ σφραγίζεται τις άκρες όπως στην φωτογραφία
  3. με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε 5 μπάλες στο χρώμα της αρεσκείας σας για τα πέταλα του λουλουδιού και 2 μπάλες σε άλλο χρώμα για το κέντρο του λουλουδιού
  4. ενώνεται με κόλλα τις δυο μπάλες του κέντρου και στην συνέχεια στο κενό που δημιουργείται ανάμεσά τους τοποθετήστε τις χρωματιστές μπάλες αφού πρώτα έχετε βάλει κόλλα στο τελείωμα τους
  5. συνεχίζετε έτσι προσθέτοντας όλες τις μπάλες απλά πριν κολλήσετε την τελευταία μην ξεχάσετε να τοποθετήστε  την ξύλινη ράβδο που έχετε ντύσει με το πράσινο κρεπ χαρτί
  6.  πιέστε καλά τα κομμάτια που κολλήσατε για να ενωθούν καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν 

Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν είναι, μόλις μάθετε την τεχνική θα δείτε ότι θα χρειάζεστε πολύ λίγο χρόνο για να ετοιμάσετε ένα τέτοιο λουλούδι!

Τέλος για να ολοκληρώσουμε την διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλαστράκια ή κουβαδάκια να στερεώσουμε το λουλούδι σε ένα σφουγγάρι (σαν αυτό που βάζουν τα ανθοπωλεία στις συνθέσεις τους) και να το καλύψουμε με λίγο πράσινο χόρτο ή ότι άλλο εσείς νομίζετε ότι θα ταιριάζει καλύτερα στην εκδήλωσή σας. 

Καλή διασκέδαση!!

5 σχόλια :

  1. Τι τέλεια ιδέα!
    Πραγματικά ενθουσιάστηκα!
    Τη σημειώνω για μελλοντική χρήση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κορίτσια, πράγματι πολύ εύκολη ιδέα, και αν έχουμε διάθεση και θέλουμε ακόμα πιο τέλειο αποτέλεσμα μπορούμε να το φτιάξουμε με ύφασμα αντί για χαρτοπετσέτες!!

    Είμαι σίγουρη ότι όποια κοπέλα αποφασίσει να φτιάξει κάτι τέτοιο για διακόσμηση σε βάπτιση ή γάμο θα κλέψει τις εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, πάρα πολύ ωραία ιδέα και φαίνεται απλή η κατασκευή της.
    Νομίζω πως με ύφασμα θα είναι ακομα πιο ωραία και πιο ανθεκτική.
    Μπράβο για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...